ראשי  
  מאמרים  
  תודות  
דיאטנית

מתכוני בריאות »  לחם כפרי

לחם כפרי - מתכון בריאות

 

עשיר בסיבים תזונתיים המועילים למניעת עצירות, בסיבי שיבולת שועל התורמים לאיזון סוכר ורמות כולסטרול, בויטמיני B החשובים לניצול האנרגיה בגוף, ובמינרלים כגון מגנזיום ואבץ. כדאי להרגיל ילדים מגיל צעיר לאכול גם דגנים מלאים כחלק מתזונה נכונה.

 

מצרכים:
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
3/4 2 כוסות מים פושרים
מערבבים יחד בקערת המיקסר ומשאירים עד להופעת קצף.
1 ק"ג קמח מלא
4 כפות סובין שיבולת שועל
1 כף מלח
2 כפות שמן קנולה

 

מוסיפים לקערת המיקסר את הסובין, חלק מהקמח , השמן והמלח ומפעילים עם וו לישה. את יתרת הקמח מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה עד נוצר בצק טוב - שוו הלישה יוצר חור במרכז הבצק ונפרד ממנו.
מתפיחים, מעבירים לתבנית לחם עם נייר אפיה, מתפיחים שוב ואופים בחום בינוני גבוה 190 מעלות עד שכשמקישים על קרום הלחם יש צליל חלול.



ירידה במשקל
ירידה במשקל
תזונה בריאה
תזונה לנשים בהריון
תזונה לאחר ניתוחי קיצור קיבה
הורדת שומנים בדם



© כל הזכויות שמורות :  מירב רבר - דיאטנית קלינית
סוכרת סוג 2הורדת כולסטרולמתכונים דיאטטייםלרדת במשקלדיאטנית קליניתתזונה נכונה
- בניית אתרי אינטרנט PureSimple -